build.html


Pelunca Build Program

Fase 4

0 / 1 sponsor

Behaald: 12500/ Nodig: 12500

100%
terug naar overzicht


Dakwerken en bovenbouw

We kunnen van start gaan met deel 1 (oranje):

momenteel hebben we nog een budget van 3000€ staan, dus hebben we nog 4000€ nodig om de werken te kunnen laten uitvoeren. Marius (de aannemer) staat klaar, dus vanaf dat wij de budgetten hebben, kunnen ze erin vliegen. We hopen dat dit werk nog voor de winter kan gebeuren, want dat is mega belangrijk. Eens het te koud wordt, kan geen beton meer gegoten worden. 

De bedoeling is dus om een betonnen ringbalk te gieten, zodat de muren dan opgetrokken kunnen worden. En een stuk van het aangebouwde deel moet nog voorzien worden van een betonnen platvorm zodat het ook niet langer daar kan binnen regenen. 

Deel twee (paars): 

wordt dan het dak van het aangebouwde stuk, namelijk de sanitaire blok. De kosten daarvan zullen later nog exact berekent worden. 

Eind november 2022:

En zo zijn we weer van start gegaan. We kunnen het gebouw niet langer laten staan. Dus in volle vertrouwen zijn we begonnen. Één van de muren en een stukje van het plafond in de bureau en de keuken worden nat. Ook kunnen we tijdens de koude winter, met hoge vries temperaturen geen beton meer maken. Dus moet het nu gebeuren. Bidden dus maar dat alle nodige budgetten binnen komen!

Mei 2023

En zo is de ringbalk intussen rond om rond gegoten, de sanitaire blok volledig dicht met dakplaten en zelfs al geïsoleerd! Op naar de volgende stappen!!

Januari 2024

De bovenbouw staat er. Komende weken worden de dakplaten (5000€) erop gelegd en de ramen en deuren geplaatst. 

Dakwerken klaar, nu plafonds herstellen beneden

We gaan weer over naar het herstellen van de benedenbouw en afwerking (plafonds herstellen, vloeren leggen, verwarmingssysteem aankopen en plaatsen...) -> fase 9. 

To translate this site, go to the bottom left of the page and choose language.