pff.html

Pelunca family files

Pelunca Family FilesPFF014 - Bacrau Traian Eugen - Bacrau Iuliana

PFF014 - Bacrau Traian Eugen - Bacrau Iuliana

1 / 8 sponsors

Behaald: €700/ Nodig: €700

100%
Make Donation

Oktober 2023

Bij het leveren van de nieuwe dakplaten bleek al snel duidelijk dat bij het plaatsen van de platen zelf toch hier en daar lekkages aanwezig waren. Hij vroeg ons om hem daarbij te helpen. Gelukkig daarvoor hadden we een vrij groot bouwproject waardoor we hier en daar nog wat enkele bouwmaterialen over hadden. Timi (Bacrau Eugen), althans dat is hoe wij hem aanspreken, woont onder de dezelfde dakconstructie als dat van zijn broer (Florin). Ook bij zijn broer regende het binnen. Dus besloten we (Samuel en Bavo), om ook hun dak volledig te vernieuwen met materialen die we overhadden en met de dakplaten die we aankochten voor Timi. We braken het oude dakconstructie af en begonnen opnieuw. Na het toemaken met restanten van osb-platen, stelden we voor om een onderdak te plaatsen voor de waterdichtheid te verzekeren, dat op hun kosten. Zo konden we uiteindelijk met Timi zijn gekochte platen en restanten van het oude dak een volledig waterdicht dak creëren. Dit is een hele stap vooruit voor hen, nu  de herfst is begonnen. Dit deden we graag voor hen omdat hij en Florin ijverige werkers zijn die enkel maar vooruit willen.

Mei 2023 

Zoals jullie zien hebben we het budget van €700 bereikt, grote dank daarvoor. Eind december gingen we op bezoek en luisterden we naar wat ze nodig hadden. Zoals we jullie al lieten weten was een deur & raam nodig. Zo kunnen ze met de koude wintermaanden hun warmte binnenhouden. Verder werd verteld dat hun dak lekte. Dus vroegen ze i.p.v. van een nieuw raam enkele nieuwe dakplaten om hun huisje toch droog te houden. Zogezegd gedaan. Eind december werd hun huisje voorzien van een waterdicht dak en een nieuwe deur. Alweer een duw vooruit. Niet al het budget werd gebruikt. We lieten 1500lei staan. Dit zouden we dan kunnen investeren voor een nieuwe kachel/fornuis. Hun oude is enorm versleten, vol schuren en dit zorgt voor rookontwikkeling in hun kamertje, super ongezond. Dus zouden we, naar de winter van 2023 toe, hun ook nog een nieuwe kachel kunnen schenken met jullie sponsoring. Het lijkt misschien maar allemaal heel minimalistisch een deur, een kachel & enkele dakplaten. Maar voor hen is het echt een stap vooruit en een zorg minder. Het motiveert en geeft hen hoop om toch elke dag weer te blijven verder opbouwen.

November 2022 

Dit gezin werd eindelijk ook uitgekozen. Joepie. Er is al een budget van 375€ opgespaard, daar zijn we mega blij mee!!! We gaan nu eens overleggen met het gezin hoe ze eerst willen geholpen worden. Spijtig genoeg zijn de prijzen van ramen en deuren ook enorm gestegen. We zullen hun budget dus wat omhoog zetten, maar geloven erin dat ze uiteindelijk ook de hulp zullen krijgen die ze nodig hebben. Hartelijk bedankt!!

Omschrijving gezinssituatie

We houden zo erg van dit gezin, want ze zijn en blijven heel ijverig. We gaven ze in de lente ook enkele kippen en die houden ze heel veilig in een kastje buiten. Ja, haha, daar zouden wij er inderdaad niet opkomen. Maar onze lieve Roma hebben soms vreemde gewoonten! We kunnen hen hierom veroordelen, maar ze hebben geen tuintje, geen binnenkoer, niets, zoals wij dat hebben. In de kast is dus niet ideaal, maar ze proberen ze veilig te houden hé. Das al iets. Verder komt Iuliana steeds naar ons programma van moeders en peuters. Ze is één van de vaste deelnemers. Vorige week nog zei ze me (Jessica) dat ik als een mama ben voor haar. Ze weet dat ze steeds bij mij terecht kan en ik haar zal helpen in zoverre ik kan. Mijn hart werd zo verwarmt!

Dit jonge gezinnetje bestaat uit papa Traian, mama Iuliana, Rania en maia. Jong, maar courageus. Papa moet elke dag opnieuw op zoek naar werk, zoals vele Roma en kan dan op die manier toch iets binnen brengen. Hun huisje is echt heel klein, twee kleintjes moeten grootbrengen in een huisje van amper drie op twee. Ik zou niet weten hoe eraan te beginnen. Maar ze zorgen heel goe voor de kinderen. Mama Iuliana heeft de kindjes borstmelk. Ze doet dat heel goed! Ik ben super trots op haar, ze is een voorbeeld voor vele jonge mama's.  Hun huisje is niet alleen heel klein. De deur, raam en kachel die ze hebben zijn in heel slechte staat. Het zou dus fantastisch zijn om hen wat te kunnen helpen hierbij. Bovendien zou een warmer, beter afgesloten huisje alleen maar ten goed komen van de kleine meisjes. Heeft u het op uw hart om hen te helpen, dan laat u gerust iets weten. 

To translate this site, go to the bottom left of the page and choose language.