pff.html

Pelunca family files

Pelunca Family FilesPFF22 - Bacrau Rodica

PFF22 - Bacrau Rodica

1 / 8 sponsors

Behaald: €6200/ Nodig: €8000

77.5%
Make Donation
Gezinssituatie:

Bacrau Rodica of onze buni (oma) van Geoagiu. Een parel van een vrouw!! Altijd staat ze klaar om dochter Aurica en alle kleinkinderen te helpen. Aurica heeft 8 kinderen, maar door haar mentale aandoening kan ze niet alleen voor de kinderen zorgen. Door de hulp van oma Rodica werd het (zeer trieste) huisje met een kamertje vergroot. Er zit een raampje in, maar zelfs zonder glas. Daarna konden ze met allerlei ander materiaal nog een kamertje aanbouwen voor Rodica, zodat ze haar eigen plaatsje zou hebben. Ze vroeg me amper iets voor haar persoonlijk, behalve een deur. Want die heeft ze nu niet!! Toen ik mijn hoofd even binnen stak kon ik niet geloven hoe triest het eruit zag. Het dak/plafond was niet eens volledig dicht. Dus ik denk zelfs als het regent dat ze helemaal niet droog zit. Maar ze zei zelfs niets hierover. Haar kinderen en kleinkinderen!!! Daar is het haar om te doen! Daarom willen we haar persoonlijk ontzettend graag kunnen helpen.


Waarom 4500€ (deze berekening is voor een huisje van ongeveer 4 op 4 meter met de huidige prijzen)

2900€ voor de bouwmaterialen

600€ voor het hout 

300€ voor een deur

400€ voor twee ramen

300€ voor een kachel


Oktober 2023


Samen met het team uit Nederland (Stichting de vrijheid) begonnen we met de afbraak van het dak. Nadat alles was opgeruimd kregen we een beter zicht op de muren. Die waren er erbarmelijk aan toe. Open gaten, halve funderingen, barsten, enzovoort. Kortom niet structureel sterk genoeg om daarop een nieuw dak te plaatsen. Dus besloten we om het volledig af te breken. Aan het huisje waren een 2 kamertjes aangebouwd. Of ik laat ik het beter verwoorden, aan geknutseld. Met stenen en afval aan elkaar gemetst met daarop een dak dat bestond uit 3 verschillende plaatmaterialen. Waar de regen en wind binnenliep en het ongedierte hun intrek innamen. In 1 van die kamertjes woonde een zoon (Nicolae) van Buni samen met zijn verloofde. 


 We besloten uiteindelijk alles af te breken. We beloofden Nicolae hem ook een klein kamertje geven indien hij onze tijdens de verbouwingen hielp. Hopen bouwafval, en hopen afval. Beschimmelde kleren, tapijten, uitwerpselen, speelgoed, afval. Ik denk dat we 3 volledige dagen hebben bezig geweest met het hele terrein proper te maken. 7 containers afval werd er opgehaald. Met dank aan de gemeente om dit voor ons te doen. 


 We begonnen met nieuwe gleuffunderingen te graven, bekistingen te maken voor de fundering. De funderingsbalken werden gegoten en de betonplaat. Hierna begonnen we aan het optrekken van de muren. Met hulp van buren en familie ging het redelijk vlot. Het is niet gemakkelijk om met hen te werken. Ze hebben geen ervaring, geen discipline, en quasi netjes werken hebben ze ook nog nooit van gehoord. Toch kwam het huis beetje per beetje op zijn pootjes terecht. Er werd in totaal 3 kamers gebouwd. Buni kreeg de grootste ruimte, haar dochter kreeg een ruimte en ook aan Nicolae werd de belofte gehouden. Hij kreeg ook een water en- winddicht huisje. Hij stond elke dag naast ons op het werf. Hij hield zijn woord, dus wij ook. 


Nu een aantal weken later, zijn de 3 kamers volledig gevuld met meubels en kunnen ze opnieuw starten in een nieuwe woning. Bij Buni moet er enkel nog een isoleert plafond komen en de elektriciteit die moet herplaatst worden. Zo zijn dan alle werken ook afgerond. 


Naderhand  hebben het budget van 4500 lang overschreden. Daarom willen we ook meegeven dat dit een pand was met grotere uitgave dan voorzien was.  Dus hebben we nog wat budget nodig om dit project financieel af te ronden. Desondanks kunnen ze deze winter leven in een droog en warm onderkomen.

To translate this site, go to the bottom left of the page and choose language.